الأحد، 22 مارس 2015

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني

0 التعليقات
طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني 
طريقة عمل الحواوشي .طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني .نفس اعم حواوشي .حواوشي
الحواوشي الاسكندرانى

الحواوشي الاسكندراني هي اكلة محبوبة جدا عند ولادنا وبالذات عند الاسكندرانيين وجميع المصريين ايضا ولكي نغير من ادائنا ايضا نقدم لكم هذة الوجبة التواضعية نرجو ان تحوذ اعجابكم 
المقادير:
ثلاثة ونصف كوب دقيق
ذرة ملح
كيس (محسن كيك)
ملعقة ونصف بيكنج بودر كبيرة
ملعقة ونصف كبيرة خميرة فورية
ملعقة سكر كبيرة
كوب لبن (ويجب ان يكون دافئ)
علبة زبادي
1/4 كوب زيت ذرة
الطريقة:
تخلط المواد الاتية (الدقيق والملح ومحسن الكيك والبودر) نذوب الخميرة والسكر في اللبن الدافئ ثم يضاف الي الخليط وبعد ذلك يضاف الزيت والزبادي ويعجن جيدا ثم نتركة يتخمر من 1 الي ساعة ونصف حتي يظهر علية التخمر (ينفش ويكبر)
طريقة اللحم:
كيلو لحمة مفرومة 
ملح وفلفل 
بهارات حواوشي 
2 بصلة و2 طماطم 
حزمة بقدونس مفري
قرن فلفل حار (حسب الطلب)
طريقة الخلط:
نتبل اللحم ونضيف إليه البصل المفروم ونخلطة جيدا ثم يضاف البقدونس المفري والطماطم ونخلط جميع المقادير جيدا  يقسم الخليط إلى قطع متساوية ثم نقوم بفرد العجين علي صينية مرشوشة بالدقيق ونكون شكل  دائري ونفرد اللحم على نصف قرص العجين الدائرى جيدا  ثم نطبق عليه النصف الاخر من العجين جيدا ونثقب بواسطة الشوكة من منتصف العجين حتى يسمح للخبز بالنضج وندهن الخبز باللبن الحليب ثم يدخل إلى فرن متوسط الحرارة (180 درجة) لمدة  نصف ساعة ويقدم مع السلطة الخضراء وسلطة الطحينة وكذلك يمكن استخدام سلطة بابا غنوج والكاتشب و المخلل 


وسنقدم لكم طريقة عمل سلطة الطحينة 


نقوم بدق ثوم 2 فص +شوية كمون في المدقة 
ناخذ الثوم مع الكمون ونضع علية الطحية في طبق ونقلبها جيدا ثم نضع ربع كوب ماء ونقلبها ثم نقلب ونضع ربع كوب ماء اخر حتي تذوب وتظهر بيضاء ونضيف الخل والليمون والشطة 
اذا عجبكم الموضوع شاركونا  بتعليق وشكرا 

السبت، 21 مارس 2015

طريقة عمل الكيكة بالشيكولاتة

0 التعليقات
 طريقة عمل الكيكة بالشيكولاتة 
طرقة عمل الكيكة. طريقة عمل الكيكة بالشيكولاتة . كيفية عمل الكيكة بالشكولاتة ازاي اعمل الكيكة بالشيكولاتة 
المقادير:
  • كوب وثلاثة ارباع من الدقيق للحلويات 
  • ثلاثة ارباع كوب من الكاكاو

  • ملعقة صغيره ونصف من بيكربونات الصودا 
  • ملعقة ونصف صغيرة بيكينج بودر 
  • نصف كوب زبدة صفراء 
  • ثلاث بيضات 
  • نصف كوب لبن 
  • نصف كوب سكر
الزينة: 
7 علب شيكولاتة او اكثر حسب الطلب 
كريمة مخفوقة
شيكولاتة تكون طرية عشان تتفرد علي وش التورتة 
كوب كاكاو محلى
طريقة العمل:
نخلط الزبدة مع السكر بشكل جيد ثم يضاف البيض ثم نضيف البيكنج بودر والبيكربونات الصودا والكاكاو ونجعلها عجين ثم نضعها في صينية في الفرن
طريقة التزيين:
تخلط الكريمة المخفوقة مع الشيكولاتة ويوضعالخليط في كيس حلواني ونزين الكيكة ثم نضع الشيكولاتة الملونة ودي صورتها 
لو عجبك الموضوع ادعمنا بكومنت 

لفات طرخ خطوبه وسواريه

0 التعليقات
لفات طرخ خطوبه وفرح وسواريه لكل البنات
لفات طرح سواريه,لفات طرح للخطوبه,لفات طرح لفرح,ازاى الف طرحه سواريه ,انا رايحه فرح وعايزه الف لفه عاديه وشيك ,ازاى الف لفه حلوه لخطوبتى , طريقه لف طرح سواريه شيك , اشيك لفات طرح 2015 ,احدث لفات طرح السواريه 2015,تعالى معانا نتعلم بفات الطرح السواريه ,ازاى الف طرحه لسهره ,احدث لفات الطرح للخطوبه 2015








صور طرح



صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح


صور طرح

صور طرح

طريقه عمل الكنافه بالقشطه

0 التعليقات
تعالوا معانا نتعلم طريقه عمل الكنافه بالقشطه 
ازاى اعمل الكنافه بالقشطه,الكنافه بالقشطه بتتعمل ازاى ,قشطه الكنافه ازاى بتتعمل ,طريقه عمل الكنافه بالقشطه الكدابه ,يلا نعمل مع بعض طريقه الكنافه بالقشطه ,اسهل طريقه لعمل الكنافه بالقشطه ,خطوات عمل الكنافه بالقشطه ,طريقه عمل الكنافه بالصور,طريقه عمل الكنافه بالكريمه بطريقه الشيف نجلاء الشرشابى برنامج على اد الايد

المقادير
  • نص كيلو كنافه 
  • 2 كوب زبده
  • 3 كريمه دريم ويب
  • 2 كوب لبن
  • 2 كوب عسل
  • مكسرات 
  • جوز هند
طريقه عمل الكريمه

 نحط اللبن فى بوله ونحط عليها كريمه الدريم ويب ونضرب بالمضرب الكهربى لحد اما تتجانس تماما لو حباها بالشكولاته ممكن تحطى شويه كاكاو وكل اما تضربى اكتر بتمسك اكتر.

الطريقه
نسيح الذبده على النار
نقطع الكنافه حتت صغيره نفرفتها خالص



نحط عليها الزبده السايحه ونخلطها بيها جيدا نفرفرها بايدينا بحيث تتشرب الكنافه كلها من الزبده





نجيب صنيه ونمسحها بزبده وننزل بنص الكنافه فى صنيه والنص التانى فى صنيه تانيه وانتى بتفردى تكونى مولعه الفرن على 250درجه

دخلى الكنافه لحد ماتلاقى حروفها احمرت كويس .
نطلع الكنافه من الفرن ونسقيها الشربات.




نحط الكريمه على نص الكنافه نملاها كلها وممكن نضيف مكسرات او فواكه مجففه
 



نحط نص الكنافه التانى فوق طبقه الكريمه



 ونزوقها من على الوش بالكريمه على شكل وردات وممكن كريز ومكسرات وفسدق ونرش جوز هند على الوش



وبالف هنا وشفا 

وده فيديو بالشرح المفصل

طريقة عمل الاكلير بالشيكولاته

0 التعليقات
 انهارده معانا ازاى تعملى الاكلير بالشيكولاته
طريقة عمل الاكلير .عايز اعمل الاكلير ومش عارف .كيفية عمل الاكلير. ما هو الاكلير الاكلي .ازاي بيتعمل الاكلير 
المقادير

  • نصف لتر ماء 
  • 200جرام زيت
  • رشة ملح وملعقة سكر
  • 7بيضات
  • 400جرام دقيق 
  • فانيليا 


الطريقة



نحط الماء علي النار يغلي ومعاة الزيت ورشة الملح والسكر وبعد ما ينتهي الغليان نضع الدقيق ونسيبة لمدة 2 دقيقة ونضعة في طبق غويط

طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى 

نسيبها تبرد ثم نشغل عليها مضرب البيض حوالي 4 دقائق وهذة صورتها 

طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى


ثم نبدا بوضع البيض بيضة ببيضة لحد لما العجين تشرب هذا البيض وننزل الفنيليا ودي صورتها بعد ما اتحط بها البيض والفانيليا

طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى



بعد كدة نبدا نعملة صوابع تخينة شوية ودي صورتة


طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى


وبعدين ندخلها الفرن يكون مسخن قبل ما نحطها علي 180 د.مئوية وبعدين نسيبة لمدة نصف ساعة و5 دقائق وليس احد يفتح علية الفرن ودة شكلة جوا الفرن                                                    
                                    
ونطلعة من الفرن بقا ونسيبة يبرد ونغلي نصف كيلو لبن ودوب 3 معالق نشا كبيرة وبعد ما اللبن يخلص غليان نحط علية النشا والفانيليا ونضربهم بالمضرب ودي صورتهم :    

طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى


طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى



نجيب شيكولاتة ونسيبها تسيح وبعدين نضيف ملعقة زيت ومعلقة عسل نحل


طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى



وبعدين 
نبدا بقى نملى كيس حلوانى بالمهلبيه بعد ما بردت حالص ونعمل فتحه اعلى الاكلير من فوق وندخل فيه اللبلبه بتاعة كيس الحلوانى ونبدا نحشي


طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى

ونجيبهم بعد ما نحشيهم ونغطيهم بالشيكولاتة 

طريقة عمل الاكلير 2015 بالتفصيل الممل بالصور من مطبخى


ودة شكلهم لو عجبتك الطريقة
شاركنا بتعليق 

بدل خطوبه 2015

0 التعليقات
احدث بدل شبابى للخطوبه 2015
بدل شيك للخطوبه ,بدل شبابى للخطوبه , صور لبدل فرح , صور لبدل خطوبه , اتفرج على احدث بدل للشباب , صور لبدل افراح , بدل افراح 2015 , بدل 2015 , بدل شبابى 2015 , بدل للافراح والخطوبه , اتفرج على البدل اللى هتشتريها , احدث بدل , احدث بدل للخطوبه































طريقة عمل الكبدة الاسكندراني

0 التعليقات
 يلا نعرف ازاي نعمل طريقة الكبدة الاسكندراني 

الكبده الاسكندرانى , طريقه عمل الكبده الاسكندرانى , اتعلم ازاى تعمل الكبد الاسكندرانى , كيفيه عمل الكبده الاسكندرانى , ازاى تعمل الكبده 
النهاردة جيبين ليكم طريقة شهية وجميلة لعمل الكبدة الاسكندراني وتعتبر الكبدة الاسكندراني من الاكلات الشهية لولادنا وعايزين نعملها بطريقة مفيدة وصحية .

المقادير:

الكبدة حسب الطلب بس لازم تكون شرائح 
فلفل رومي الوان حوالي 4او5 او6 قطع 
فلفل حار حسب رغبتك 
بصل شرائح 

التتبيله:

4 او 5او 6 فصوص ثوم مدقوق 
خل وليمون وملح وفلفل 

الطريقه:

نجيب الكبدة ونغسلة كويس بالخل وكمان الليمون




نتبلها بالثوم المدقوق والخل والليمون والملح والفلفل وتتنقع لمدة نصف ساعة 

ونقطع الفلفل الحار والعادي والرومي شرائح



ثم نخلطهم ونجيب طاسة ونحط فيها زيت ذرة اوعباد براحتك ونحط فيها الكبدة 



وسيبيها تغلي علي نار عالية ثم نوطي عليها ومتضفيش ليها مية هي هتنزل ميتها وتستوي منها في نفسها .. بعد كده على عليها النار لحد ما تستوى



بعد ما ميتها تنشف اعدى قلبيها لحد ما تتحمر فى الزيت اللى انتى كنتى مستخدماه